lördag 2 juli 2011

Mitt hantverk är värdefullt!

Prisdumpning på hantverk är inte okej!!

Jag börjar bli riktigt less på denna prishets som förekommer på hantverksmarknaden. Folk bokstavligen skänker bort sina skapade varor, eller i vissa fall går de till och med back! Allt verkar handla om att få varan såld till vilket pris som helst.




Det är otroligt sorgligt att se otroligt fina varor, skapade för hand i några få exemplar prisdumpas på detta sätt. Dessutsom sätter det andra hobbypysslare (som faktiskt värdesätter sin tid, kunskap och kompetens) i en situation där man inte längre kan få sitt hantverk sålt!



Människor som skapar hemma får inga otroliga inköpspriser som de stora fabrikerna i Asien. Dessutom har man inte hundratals anställda som kan producera åt en. Man tar sin egen tid, man köper in material för otroliga summor pengar - Det är omöjligt att konkurrera med de stora kedjorna.


Kunderna som köper hantverk gör det för att de uppskattar det unika. Och de allra flesta är beredda att betala för det - resten får fortsätta att handla på de stora kedjorna där priset är viktigare.



Om du också värdesätter din tid och din kompetens, sätt denna pin i din blogg för att protestera mot prishetsen på hantverk!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar